Ochtendwerk 1040:
The puppets

Roderick van Heusden heeft het niet meer. Hij ervaart gevoelens van wilde paniek. De negen maanden zijn al uren voorbij! Zijn Ann lijkt ver weg met haar hoofd, in een ander universum. Terwijl hij juist nu had gewild dat ze hem ondersteunde. Zwanger ben je samen, schreven ze in dat kutboek. Ze schrijven maar wat. Eenzaam en verlaten, zo voelt Roderick zich. En dat mag toch ook wel eens gezegd worden!

Freddy&Frits, die had ze hem vanochtend toegegooid, toen hij dat eventjes benoemde. Met een “Hier, vangen”, had ze zich in bed weer moeizaam omgedraaid.

Handpop Freddy hoort aan de linkerhand. Dat is een zekerheidje voor Roderick. Blijft rechts over voor Frits. Ook niet mis.

Freddy is wat aan de softe kant, Frits zeer no-nonsense. Kiften dat ze kunnen! Roderick moet soms gewoon tussenbeide komen. Frits kan goed slechte grappen vertellen. Dan hinnikt Freddy van de slappe lach. En soms zijn ze stil, dan wachten ze gewoon, met elkaar. Maar niet voor lang, want het zijn ook eenden en eenden willen kwaken.