Ochtendwerk 1041:
Mrs. Longmonkey

Lange aap. Zo noemen we je. Je woont in de buurt van de poffertjestent. Daar zijn we vaak en meestal ben je dan in de buurt. Het is niet heel vriendelijk om je lange aap te noemen, maar het klopt wel een beetje. Ik hoop dat je het niet erg vindt. Het komt door dat haar en die armen. Het waait en slobbert om je heen.

We zijn altijd blij als we je zien. Je weet niet dat we soms speciaal poffertjes gaan eten om jou te treffen. Ik weet niet wat het is, maar je straalt rust uit. Alsof het allemaal wel meevalt. Misschien willen we wel op jou lijken.

Als we niet met zijn allen zijn bij de poffertjes, is er altijd wel iemand thuis die vraagt: Was lange aap er ook? Als we dan knikken en glimlachen, glimlacht de ander ook.

Je bent best belangrijk geworden in ons leven, lange aap.