ochtendwerk 1143
The Extension

Hulde voor de laboranten hulde voor de proefpersonen hulde voor de investeerder.
We moeten ook niet zo overdreven beschaafd zijn zei de directeur bij de presentatie van de resultaten. We kunnen best verder kijken dan “the horizon of civilization”.
Ik zat op de achterste rij en tekende alles ijverig op, jongste bediende van de grote krant. Extensie was het toverwoord. Uitbreiding schreef ik in de kantlijn. Kennelijk hoorde uitbreiding en ethiek als water en vuur bij elkaar. Want de directeur zei dat hij niet bang was om tegen politieke schenen te trappen, noch bang was voor de moraalactivisten.
Wist ik maar waar hij het over had. Voor mij was de extensie gewoon een blob, een toevoeging vol wolligheden. Het was waarschijnlijk niet toevallig dat ik hier heen gestuurd was. Op de redactie zouden ze nu vast glimlachen.