ochtendwerk 1336
In your hand

Dat je blind je hand naar achteren steekt en dat je weet dat even later daar de kinderhand komt, in die palm van jou. Dat misschien.
Natuurlijk zijn het de kleine dingen: dat ze s’ochtends slaapdronken een verhaal willen vertellen maar ook weer halverwege stoppen. Het verschil tussen de verschillende huilen kunnen herkennen. Wat ze onthouden (ongelooflijk). De vreemde vanzelfsprekendheid dat ze er zijn, in jouw leven. Dat ze dingen overnemen en anders doen. Dat ze hele zinnen maken, dat ze nadenken, dat ze voor het eerst verliefdheid herkennen, gekwetst worden en een plek moeten vinden tussen al die mensen. De klitten, het gerommel aan die loszittende tanden, de pure opgetogenheid en de vele tranen. Het is er allemaal en het is allemaal magisch.
Maar die hand en dat je dus samen bent. Misschien dat.
Ach mensen, dat is toch gewoon mooi.