ochtendwerk 1355
Johann at the auction of his antique Lolo ball

Van der Cleyen en Ribbens, twee fameuze Belgen, uitvinders van de Lolo bal. Verder een hoop patentgedoe, lees vooral ook even https://www.leagle.com/decision/19891031719fsupp3121990. , mocht u hierin geïnteresseerd zijn.

Maar interessanter is natuurlijk dit prototype uit 1967. Niet helemaal in perfecte staat ( een kleine barst onderin) maar ontegenzeglijk uit het lab van Van der Cleyen en Ribbens. Alle elementen van de uiteindelijke Lolobal zitten er al in, hoewel het midden platform werd gescheiden door twee halve ballen, dat later een rubberen band om een geknakte rubberen vorm uit een stuk werd.

De nog zichtbare tekeningen beelden een hondengroep uit die naar elkaars staart happen. De geschatte waarde is 80.000-100.000 euro. Kopers uit zowel Europa als de Verenigde Staten hebben belangstelling getoond.
Johann wil er nu vanaf, nadat het lang in familiebezit is geweest, omdat hij graag dakkapellen aan beide zijde van zijn zolder wil laten bouwen.