ochtendwerk 1361
the book of wisdom

Er was eens een man. Die las elke dag in hetzelfde boek. Er waren mensen die dat vreemd vonden, er waren mensen die dat verdacht vonden. Maar als ze er naar vroegen, glimlachte hij enkel.
De man werd oud en op een gegeven moment sloeg hij de laatste pagina om. Later zeiden de mensen dat ze de wind in hun haren voelden, dat het geluid hun deed denken aan onweer in de verte. Na het omslaan een bonk. En toen een stilte. Een stilte waar mensen naar gingen kijken.
Daar lag de man naast het boek, zo dood als een pier.

Een jongeling was nieuwsgierig en wilde kijken wat de man elke dag aan het lezen was. Hij opende het boek en zag enkel witte pagina’s. Lege vellen papier. De jongeling moest op een vreemde onthutsende manier huilen.
Toen legden ze de man op het boek en droegen hem zo door het dorp.