ochtendwerk 1372
The tragic fate of tree decoration

De vakbond van kerstdecoratie laat deze tijden weer van zich horen. Traditiegetrouw wachten ze tot Sint weg is, maar natuurlijk is er in de afgelopen maanden koortsachtig gewerkt om de nieuwe campagne zo goed mogelijk te lanceren.
Dit jaar is de slogan simpel: “ onze natie verdient vaker decoratie”. Daar zit alles in, de hang naar traditie, een vorm van vaderlandsliefde, maar ook de mogelijkheid suggereren dat verandering louterend kan werken.
Kerstdecoratie wil vaker de doos uit. Tijdens feestjes, verjaardagen, zelfs met Pasen ziet de vakbond mogelijkheden. Vorig jaar hadden ze hun zinnen gezet op het verlengen van het kerstgevoel. “Vier de na-kerst in januari”.
Dat bleek geen goede strategie. Mensen willen fris het jaar in. Geen kerst in januari.