ochtendwerk 1382
looking back

Als je naar mij kijkt, kijk ik terug
Dat kan op vele manieren. Laatst was ik bij een voorstelling waar ik twee minuten in de ogen van mijn buurvrouw moest kijken. Awkward!
Lang naar iemand kijken wordt vreemd. Je gaat een beetje trekken met je mond, een beetje verontschuldigend kijken. Wegkijken op den duur is de routine. Maar er zijn ook mensen die altijd lang naar je blijven kijken, alsof ze iets willen zien, willen ontdekken. Ik word daar onrustig van, van dat soort mensen. En als je terug gaat staren dan ontstaat dus dat moment dat je weet: dit is niet normaal.
Het is altijd vreemd om iets niet normaal te vinden. Babies en kinderen kunnen ook te lang naar je kijken. Dus ooit was lang kijken wel normaal. Beesten doen het soms ook. Nou ja. Misschien is voor jezelf dat normaal waar je je prettig bij voelt.